Rabu, 26 Desember 2012

Alex Ferguson




Alex Ferguson

Informasi pribadi
Nama lengkap
Alexander Chapman Ferguson
Tanggal lair
31 Desember 1941 (yuswa70)
Papan lair
Posisi bermain
Penyerang (sampun pensiun)
Informasi klub
Klub saat ini
Karier senior*
Tahun
Tim
Tampil (Gol)

1957–1960
1960–1964
1964–1967
1967–1969
1969–1973
1973–1974
32 (11)
37 (19)
88 (66)
41 (25)
106 (37)
24 (9)
327 (167)

Kepelatihan
1974
1974–1978
1978–1986
1985–1986
1986–
* Penampilan saha gol wonten klub senior namung dipunetung saking liga domestik.
Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson CBE (lair ing Govan, Glasgow, 31 Desember 1941; yuswa 70 taun) inggih menika pelatih saha mantan pemain bal-balan saking kebangsaan Skotlandia, ingkang wekdal menika nembe nglatih klub gedhe saking daratan Inggris Manchester United F.C., Fergi sebutanipun,sampun tugas nglatih ngantos 1000 pertandingan bal-balan. Dipunanggep dados salah satunggaling pelatih terbaik sepanjang sejarahipun bal-balan ing Inggris.Fergi sampun menangaken langkung kathah piala katimbang pelatih wonten ing pundi kemawon.Fergi sampun nglatih  Manchester United wiwit tanggal 6 November 1986 dumugi wekdal seprene,Fergi nggentosaken Ron Atkinson. Wonten ing Manchester United, Sir Alex ugi sebatane, dados pelatih ingkang sukses wonten ing sejarah bal-balan Inggris,kanthi mimpin tim amenangi 10 gelar juara liga. Ing taun 1999, Fergi dados pelatih ingkang sapisan ingkang mbekta  tim Inggris saged pikantuk treble saking Liga Utama, Piala FA saha Liga Champions UEFA.Fergi inggih satunggaling pelatih ingkang amenangi Piala FA kathahipin kaping 5, Fergi uga dados satunggaling pelatih ingkang saged amenangi Piala Liga Inggris ngantos kaping 3 berturut-turut kaliyan tim ingkang sami juga (1998-1999, 1999-2000 saha 2000-2001). Ing taun 2008, Fergi gabung kaliyan Brian Clough (Nottingham Forest) saha Bob Paisley (Liverpool) dados pelatih  Britania ingkang nate amenangi kejuaraan Eropa ngantos kathahipun langkung saking satunggal.
        
            Fergi menika pelatih ingkang jenius anggenipun milih bakat-bakat pemain sepak bola,kayata legenda hidup Eric Cantona ingkang dipuntumbas saking klub Leeds United,Eric Cantona rikala taun 90’an dados mesin gol kaliyan Mark Huges,saha Kanchelkis.Mboten mandeg menika,Fergi tumbas winger asal Wales inggih menika Ryan Gigsa,ryan Gigs gabung kaliyan Manchester United taksih yuswanipun 17 taun,ananging caranipun main lan playone Ryan Gigs ngedab-ngedabi kaya alap-alap,dumugi seprene Ryan Gigs taksih mbela MU lan dados pembelian ingkang tersukses saha dados legenda ing MU

Taksih kathah talenta lan pemain-pemain ingkang cerdas didikanipun Fergi kaadosta David Beckham ing tersohot sanget wonten malih Paul Scholes,pemain tengah ingkang kuat lan tahan banting.Pemain ingkang fenomenal dumugi seprene inggih menika Cristiano Ronaldo inggih dididik kaliyan Fergi dipunsulap dados mesin gol,playuna lan tembakan bebas dadi andalane.Ananging Karir Ronaldo ana ing MU ora suwe soale,Ronalda konflik karo Fergi soal posisi sing sae kanggo dhewekke.Real Madrid dadi labuhane Ronaldo sabubare metu saka MU.
Sakbubare Ronaldo pindah ing Madrid,Fergi kesissahan anggenipun golek winggir,ananging fergi boten  cepet nyerah lan mutung ati,dhewekw banjur nekakke Nani,wingir saka Portugal,dinggi ngganti posisi Ronaldo.Sanesipun Nani ing taun 2012 iki Fergi pingin mbangun klub ing masa jayane taun 90’an kalawingi.Fergi banjur nekakake bomber saka Negara Walanda yaiku Robin Van Persie kang sadurunge maen kanggo Arsenal,saha Shinji Kagawa saking Dortmunt,Fergi gadhah pangarep-arep ing taun 2012 iki tim sing dipimpin bias dadi juara ing Eropa lan Kejuaraan Domestik.         





Dening
Angga Dicky Krisnawan
10205244029

0 komentar:

Poskan Komentar

Kelompok

  • Anggita Petra A.D (10205244007)
  • Iriana Famuji Widodo (10205244001)
  • Wening Tyas Mustikasari (10205244015)
  • Imam Fauzi (10205244003)
  • Angga Dicky K (10205244029)
  •