Senin, 31 Desember 2012

Jalan Alternative Banyumas - Sumpiuh Rampung Dibangun


Jalan Alternative Banyumas - Sumpiuh Rampung Dibangun


Pemerentah mbudidaya kemakmuran kanggo rakyate. Salah sijine mbangun infrastruktur sing wujude dalan. Ing kalodhangan saiki arus lalu lintas sengsaya rame lan padhat. Kanggo ngurangi kepadhatan lalu lintas, mula pamarentah mbangun jalan alternative. Jalan alternative Banyumas – Sumpiuh dumunung ing desa Sokawera, Tanggeran, Karang Salam, lan Alas Malang. Jalan alternative Banyumas – Sumpiuh luwih cedhak 8 km dibandhing Banyumas – Sumpiuh liwat Buntu.

Dalan mau dibangun dening PT. NIAGA RAYA lan nama kegiatane yakui Peningkatan dan Pemeliharaan Berkala Jalan Kabupaten ( DAK ) Peningkatan Jalan Kemranjen - Tanggeran. Kanthi sumber dana Dana Alokasi Khusus lan APBD Kabupaten Banyumas TA. 2012, nile kontrak Rp 3.290.000.000,00. Pembangunan iki diwiwiti tanggal 14 Mei 2012 lan pungkasan tanggal 9 November 2012. Senajan durung tumeka tanggal 9 November dalan iki wis kena diliwati. Dalan mau amba, nganggo aspal curah, mula kepenak diliwati kendaraan. Dalan mau rampung dicet  ( dibagi loro ) tanggal 27 Oktober 2012.
.
Jalan alternative kasebut, ningkatake ekonomi masarakat desa Sokawera, Tanggeran, Karang Salam, Alas Malang. Petani saking Desa Tanggeran, Karang Salam bisa lancar adol asil wulu wetu sing wujud woh – wohan ( duren tanduran andalan ).




 Wening Tyas M-015



0 komentar:

Poskan Komentar

Kelompok

  • Anggita Petra A.D (10205244007)
  • Iriana Famuji Widodo (10205244001)
  • Wening Tyas Mustikasari (10205244015)
  • Imam Fauzi (10205244003)
  • Angga Dicky K (10205244029)
  •